Supervisie & training

Even voorstellen

Mijn naam is Marjolein van Wijk-Herbrink. Ik ben Gezondheidszorgpsycholoog BIG en supervisor/trainer Schematherapie bij zowel de Nederlandse als de Internationale Vereniging voor Schematherapie.

Ik ben in 2011 begonnen met schematherapie bij de doelgroep jongeren met ernstige gedragsproblemen. Het gaf mij zoveel tools in handen om deze jongeren beter te kunnen behandelen, dat ik mij er steeds meer in ging verdiepen. In 2018 voltooide ik mijn promotieonderzoek naar schematherapie bij deze doelgroep (zie literatuur voor de resultaten). Omdat er nog weinig bekend was over de toepassing van schematherapie bij jongeren, richt ik mijn onderzoek zowel op de theorie als de praktijk. De verkregen inzichten zet ik in om de kwaliteit van schematherapie voor deze doelgroep te verbeteren.

Met deze website hoop ik schematherapeuten, die met jongeren werken, een centrale plek te bieden waar zij alle informatie over dit onderwerp kunnen vinden en nieuwe ontwikkelingen kunnen volgen. 

Werkwijze supervisie

Het liefst geef ik supervisie tijdens een wandeling in het bos. Al wandelend bespreken we casuïstiek. Modusmodellen kunnen worden gemaakt aan de hand van de moduskaarten die standaard in mijn tas zitten, worden op papier meegenomen door de supervisant of worden ter plekke gecreëerd (en op de foto gezet) met materialen die we in het bos tegenkomen. Ook kunnen we een bankje of ander rustig plekje opzoeken om te oefenen met een techniek, bijvoorbeeld middels rollenspel.

Als je liever binnen supervisie krijgt, dan ontvang ik je in mijn kantoor aan huis. Supervisie via beeldbellen is ook mogelijk, of een afwisseling tussen de bovengenoemde opties. Samen stemmen we af wat voor jou het prettigste werkt.

NEEM CONTACT OP

Zoek je een andere supervisor schematherapie met expertise op het gebied van jongeren? Probeer de zoekfunctie op de website van de Vereniging voor Schematherapie.

Van Genderen Opleidingen

Bij VanGenderen Opleidingen verzorg ik basis- en gevorderdencursussen over schematherapie met adolescenten, de cursus schematherapeutische technieken en een tweedaagse workshop over schematherapie bij jongeren met gedragsproblemen en persoonlijkheidsproblematiek. 

Van Genderen Opleidingen
De Akkerdistel

Bij de Akkerdistel geef ik cursus Schematherapie bij persoonlijkheidsstoornissen, agressie en verslaving. 

Deze cursus is gericht op het werken met de forensische doelgroep, met ook enige aandacht voor het werken met jongeren. 

De Akkerdistel
Training en implementatie op maat

Het implementeren van een schematherapeutisch behandelklimaat in een residentiële instelling vraagt een goede voorbereiding, gedegen training en doorlopende intervisie/supervisie voor het behandelteam.

Ik heb hier ruime ervaring mee en ondersteun je graag bij de implementatie. Ook kun je bij mij terecht voor op zichzelf staande training in het schematherapeutisch werken. Meer weten?

NEEM CONTACT OP